Biografi

Link:Biography English 2020

Camilla Button er uddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium ved docent Lars Thodberg Bertelsen. Hun debuterede fra solistklassen fra samme sted fredag d. 15. november 2019 ved en koncert udført i samarbejde med Randers Kammerorkester. 

I sin studietid har Camilla optrådt som solist med Prinsens Musikkorps og med Aarhus Symfoniorkester efter at have vundet to af DJMs interne konkurrencer og modtog i juni 2017 Viggo Makwarth’s og Hustru Veronika Makwarth’s Musiklegat. Derudover har Camilla medvirket i en række af konservatoriets operaproduktioner bl.a. i titelrollen Grete i Hans & Grete af E. Humperdinck.

I Sct. Pauls Cantori, Aarhus er Camilla ansat som sopran, hvor hun jævnligt optræder som solist ved adskillige af korets koncerter. Bl.a. Händels Messias, Juleoratoriet og Johannespassionen af J. S. Bach. Derudover assisterer Camilla i Det Kongelige Operakor, Den Jyske Operas Kor og DRKoncertKoret.

Som koncertsanger kan man opleve Camilla i forskellige konstellationer optræde i kirker, sognegårde, foreninger og caféer.

Baggrund
Camilla Button (pigenavn: Løvstad) blev i 1988 født ind i en kristen familie, som jævnligt bidrog med musikalske indslag i kirken. Allerede som 4-årig stillede Camilla op sammen med sine søskende og sang og spillede klaver. Senere blev klaveret erstattet af en violin som hun fik mange glæder ud af, blandt andet fællesskabet med andre børn i det såkaldte “Mariager Byorkester”.
I teenageårene sang Camilla i kirkekor samt i et band med 5 gymnasievenner. Hun elskede at synge og optræde, men havde endnu ikke overvejet at gøre musik til sin levevej.
Som 17-årig fik Camilla ideen til at modtage undervisning i klassisk sang efter at have set en operakoncert i fjernsynet. Hun modtog de første år undervisning hos Elsebeth Dreisig og Jens Krogsgaard som begge var solister ved Den Jyske Opera. Det var meget inspirerende og motiverende for Camilla at arbejde med så dygtige sangere. Hun besluttede sig for at prøve sit sangtalent af og søgte på MGK og sidenhen musikkonservatoriet. Camilla debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i november 2019.

Skriv et svar