Biografi

Link:Biography English

Camilla Button er uddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium ved docent Lars Thodberg Bertelsen. Hun debuterer fra solistklassen fra samme sted fredag d. 15. november 2019.

I juni 2017 modtog Camilla Viggo Makwarth’s og Hustru Veronika Makwarth’s Musiklegat, hvilket har givet hende mulighed for at studere ved stemmepædagog Susanna Eken.

Efter at have vundet to af DJMs interne konkurrencer optrådte Camilla som solist med Prinsens Musikkorps i april 2016 og med Aarhus Symfoniorkester i juni 2016.

Camilla optræder jævnligt som solist med kor og orkestre; Blandt andre Randers Kammerorkester, Harmoniorkester TONICA, Ensemble Zimmermann, Aarhus Sinfonietta, Det Jydske Underholdningsorkester, Sct. Paul Cantori, Kor72, Jysk Akademisk Kor, Aarhus Koncert Kor, Aarhus Studiekor.

I Sct. Pauls Cantori, Aarhus, er Camilla ansat som sopran og medvirker jævnligt som solist i korets koncerter. Derudover har Camilla assisteret i Den Jyske Operas Kor og DRKoncertKoret.

Baggrund
Camilla Button (pigenavn: Løvstad) blev i 1988 født ind i en kristen familie, som jævnligt bidrog med musikalske indslag i kirken. Allerede som 4-årig stillede Camilla op sammen med sine søskende og sang og spillede klaver. Senere blev klaveret erstattet af en violin som hun fik mange glæder ud af, blandt andet fællesskabet med andre børn i det såkaldte “Mariager Byorkester”.
I teenageårene sang Camilla i kirkekor samt i et band med 5 gymnasievenner. Hun elskede at synge og optræde, men havde endnu ikke overvejet at gøre musik til sin levevej.
Som 17-årig fik Camilla ideen til at modtage undervisning i klassisk sang efter at have set en operakoncert i fjernsynet. Hun modtog de første år undervisning hos Elsebeth Dreisig og Jens Krogsgaard som begge var solister ved Den Jyske Opera. Det var meget inspirerende og motiverende for Camilla at arbejde med så dygtige sangere. Hun besluttede sig for at prøve sit sangtalent af og søgte på MGK og sidenhen musikkonservatoriet. Camilla opnåede i 2015 en kandidat i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservartorium, hvor hun nu studerer i solistklassen.

Skriv et svar